Oct 16, 2023

Hur går det till när du anställer MCDF?

Många som undrarhur en vanlig flytt med MCDF ser ut.

Hur går det till när du anställer MCDF?

Kontakta Oss

MT: +46(0)768 429 088
Telefon: 0444 66 33
Adress: Rådmansvägen 6, 291 65 Kristianstad
info@mcdf.se

Kontakta Oss

Många som undrarhur en vanlig flytt med MCDF ser ut.

Vi går tillsammans igenom hur det går till att använda MCDFsom flyttfirma,från stunden man bokatdem till sista handskakningen.Vad ska kunden göra, vad MCDF ska göra och vad händer när.

1. Lämna en offertförfrågan.

Det första som händer i processen är att du lämnar en offertförfrågan här . Det viktigaste är att nämna varifrån du flyttar och var din nya bostad är, samt att du beskriver så noggrant som möjligt hur mycket saker somska flyttas och ifall du har egen flytthjälp.

Offertförfrågan är helt gratis!

2. Överenskommelser

När du har bestämtdig för att anställa oss som flyttfirma, vi går genom alla detaljer, vi skriverner de och du som kund får en verkställighetsorder med all information, från datum, tid, vilken biloch vilka anställda kommer vara med, packning och packningsmaterial,magasinering och försäkring (Trygg-Hansa försäkrar varor upp till 10 000 000krifall olyckan händer under flytten)

Självklart är viflexibla och skulle det hända att saker och ting måste ändras är det bara attkontakta oss.

3. Packning

Själva packandet avalla saker är något man bör börja med i god tid föreflytten.

Packa först sakernasom du inte behöver mera i den gamla bostaden. Vill du ha fler tips om packning, kan du läsahär: HurFlyttpackar Man Bäst? 

Vem som helst kanlyckas med att packa flyttlådormed lite sunt förnuft. Men jag vill påminna att du inteska packa lådorna alltför fulla eller tunga. Det är viktigt att du ska kunna stapla dem påvarandra för att de ska ta mindreplats, men detta lyckas inte ifall det sticker ut saker och ting från lådorna. Det går också smidigare att flytta dessa lådor med hjälp av säckkärror när man kan stapla dem på varandra.

 

4. Flytten

Dagen innan flyttenkommer en liten påminnelse från oss där vi bekräftar tiden och våra anställdasom kommer hjälpa dig under flytten.

När flyttdagen äntligen är här så ska du se tillatt flyttbilen har möjlighetatt komma så nära ytterdörrensom möjligt och att det finns utrymme för bärarna att röra sig.

I detta skede är allting förhoppningsvis färdigt packat och flyttarbetarna kan sätta igång genast de kommer på plats. I princip tar MCDF hand om allt bärande, packande av flyttbilen och att fästa hela lasten.

Det är viktigt att ifall du sagt att du ska haett visst antal egna bärare,att det kommer finnas på platsså många bärare. Antalet bärare påverkar hur länge flytten tar och ifall flytten är underbemannad så kan det vara att den i värsta fall avbryts.

Ifall du vill njutaav vardagslyx så ska du anlita alla bärare via flyttfirman och inte behöva bära något själv. När alla saker har förts ombord på flyttbilen är det dags att köra till den nya bostaden. Du kanvid behov få färdas iflyttbilen, men kolla upp det på förhand med flyttfirman. Före du hoppar i bilen, kolla att du har nya hemmets nycklar i fickan.

 

Vem gör vad?

MCDF tar hand omatt:

•   Bära sakerna

•   Packa och binda av sakerna i flyttbilen

•   Transportera lasten 

 

Separat avtalat kan flyttfirman hjälpa till med att:

•   Packa och packa upp

•   Skydda lägenhet och föremål

•   Montera och demontera möbler

•   Installera belysning och hushållsvaror

•   Föra avfall till soptipp

•   Tömningstjänst/Evakueringstjänst

•   Flyttstädning

•   Och många andra saker – vågafråga!

 

Kunden står för att:

•   Packa och skydda saker föreflyttfirman kommer på plats

•   Skydda golv och ytor i bostaden

•   Se till att flyttbilen kommer fram till närhetenav ytterdörren

•   Gångvägarna är fria (Obs. husdjur), så att det går säkert och effektivt att bära

•   Bära saker, beroende på hur manavtalat

5. Packa upp flyttlådorna

En sista ryck sen ärdet klart! Nu är det dags att packa upp flyttlådorna och inte glömma skriva enrecension!

Har du hyrtflyttlådor för ett par veckor, en vecka för att packa och en vecka för attpacka upp, glöm inte att kontakta oss för att lämna de tillbaka!

Sen när du hinner,ge oss gärna en recension på google! Vi uppskattar både ros och ris!